31 mei 2021

Vrumona neemt Extran als nieuwe sportdrank op in haar Out of Home portfolio

Ede, 31 mei 2021 – Vrumona en Riedel starten per 1 juni 2021 een samenwerking in het Out of Home kanaal, waarbij Vrumona Riedel’s sportdrank Extran opneemt in haar (fris)dranken portfolio. Riedel  blijft verantwoordelijk voor de productie, marketing en distributie van haar eigen product.

Extran is al sinds 1987 in de markt en geniet een grote naamsbekendheid onder Nederlandse consumenten: maar liefst 92%. Ferry Poppegaai, Out of Home directeur bij Vrumona, zegt over Extran: “Het toevoegen van Extran aan ons portfolio past helemaal in de missie van Vrumona om een voorloper te zijn op het gezonder maken van de categorie, want Extran bevat de helft minder suiker dan de gemiddelde sportdrank. We gaan Extran in ons portfolio dan ook exclusief aan alle Vrumona-relaties in het kanaal Out of Home aanbieden. Met het toevoegen van Extran verdwijnt Gatorade uit het portfolio van Vrumona omdat we geen ruimte zien voor twee sportdranken in ons portfolio.”

Chantal Singels, Commercieel Directeur bij Riedel, vertelt trots dat ze de komende jaren een enorme boost aan het merk Extran gaan geven. Zowel op het gebied van innovatie als merkondersteuning krijgt Extran de komende jaren weer de aandacht die het verdient. Nú al de sportdrank met de lekkerste smaak* en minder suiker, straks een breed assortiment van Extran producten die passen bij een sportieve levensstijl. De samenwerking met Vrumona komt op een ideaal moment om gezamenlijk Extran tot grootste sportdranken merk van Nederland uit te gaan bouwen. Riedel kiest bewust voor Vrumona vanwege haar sterke vertegenwoordiging binnen het sportkanaal en haar succesvolle field sales team. Het merk Extran sluit mooi aan bij de Vrumona merken en kan op deze manier net als vroeger weer terug gebracht worden binnen de sportkantines.

Extran is in 50 cl PET-fles verkrijgbaar in 3 smaken en in een kleinere 27,5 cl variant in de smaak orange. Bij consumenten komt Extran als beste uit smaaktests.*

* Bron: NormecSensory, week 5 2021

Over Vrumona  
Frisdrankproducent Vrumona  richt zich sinds haar oprichting in 1945 op de productie en verkoop van frisdranken in Nederland. Vrumona produceert en verkoopt zowel eigen merken zoals Royal Club, Crystal Clear, Sourcy, Russell & Co en Sisi als merken in licentie, waaronder Pepsi, 7up en Rivella. Gedreven door haar missie ‘Goed en Gezond Drinken voor Iedereen’, zet Vrumona in op het gezonder maken van de frisdrankcategorie. Zo heeft Vrumona sinds 2015 het suikerpercentage van haar frisdranken jaarlijks met 5% weten te reduceren en bestaat inmiddels meer dan 60% van haar portfolio uit laag calorische dranken met minder dan 10 Kcal per 100 milliliter. 

Over Riedel

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Van de Boom, Taksi en Extran is het bedrijf in het laatste kwart van de vorige eeuw uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Riedel is in 2017 door investeringsmaatschappij Standard Investment overgenomen van Friesland Campina. Het bedrijf is gevestigd in Ede en produceerde in 2020 met 200 medewerkers ongeveer 200 miljoen liter sappen. Riedel groeit snel en is met haar merken zowel actief binnen de retail als in de out of home markt. Zie ook: www.riedel.nl